JEDILNIK APRIL  2019
 

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

Ponedeljek,

15. 4. 2019

Polnozrnat kruh, maslo, med, bela kava, sadje

(G, M, S)

Hot dog s hrenovko, gorčica, domači, 100% grozdni sok,

jagode

(G, M, Go)

Ričet s prekajenim mesom in zelenjavo, polbel kruh, palačinke z marmelado

(G, Z, M, J)

Graham kajzerica, tuna, zelenjava, čaj

(G, R, Go, O)

Torek,

16. 4. 2019

 

BIO polnozrnat kruh, suha salama, zelenjava, čaj

(G)

BIO ovseni kruh, domača skuta s smetano in zelenjavo, sveža paprika, zeliščni čaj z limono

(G, M, S)

Krompirjeva kremna juha s koprom, piščančji ražnjič, džuveč riž, solata z redkvico

(G, M, Z)

Domač puding s smetano,

mešano sadje

(G, M)

Sreda,

17. 4. 2019

Polnozrnat kruh, jajčna omleta, zelenjava, čaj

(J, G, M)

Koruzni kosmiči z mlekom, suho sadje

(G, M, O)

Zdrobova juha, mesno-zelenjavna lazanja, zeljna solata s fižolom in bučnim oljem

(G, M, J, Z)

Ovsen kruh, sadni jogurt, sadje, čaj

(G, M)

Četrtek,

18. 4. 2019

Ajdov kruh, kisla smetana, sadje, čaj

G, M, S

 

Lokalno prid. jabolka

Črn kruh, domača suha salama, olive, naravna limonada

(G)

Cvetačna kremna juha, goveji trakci v čebulni omaki, polnozrnata polenta z zelenjavo, rdeča pesa

(J, G, M, Z)

 Polnozrnata štručka,

navadni jogurt, sadje

(G, M, S)

Petek,

19. 4. 2019

 

Mlečni zdrob, sadje

(G, M)

Polbel kruh, ribji namaz z zelišči, zelena paprika, sadni čaj z medom

(R, G, L, Z)

Korenčkova juha, popečen sir za žar, zelenjavni kus kus, solatni krožnik (paradižnik, zelje, radič, endivija, stročji fižol, koruza), ledeni jogurt

(G, M, J, Z)

Črn kruh, trdo kuhana jajca, zelenjava, čaj

(G, J)

DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.