JEDILNIK JUNIJ  2019
 

DAN

ZAJTRK

MALICA

KOSILO

Ponedeljek,

17. 6. 2019

Žitna kašica z lešniki in čokolado, mleko, sadje

(G, M, O)

Koruzni kruh s semeni,

kuhan pršut,

kisle kumarice,

zeliščni čaj z medom

(G, Go)

Piščančji paprikaš, njoki,

solata kristalka s koruzo,

100% BIO borovničev sok razredčen z vodo

(G, M, J, SO2, Z)

Torek,

18. 6. 2019

 

Črn kruh,

maslo, marelična marmelada,

sadje, čaj

(G, M)

Temna kajzerica,

sir gauda, paradižnik,

jabolčni sok razredčen z vodo

(G, M)

 Bučna juha s kruhovimi kockami,

popečeni svinjski trakovi v omaki,

kus kus,

paradižnikova solata

(G, M, J, Z)

Sreda,

19. 6. 2019

Ržen kruh,

umešana jajčka, zelenjava, čaj

(G, J)

Ovsen kruh,

mlečni namaz s čokolado in lešniki,

napitek iz limon in pomaranč,

 domače marelice

(G, M, O, S)

Goveja juha z rezanci,

govedina iz juhe, pire krompir,

kremna špinača,

mešana zelena solata z radičem

 (G, M, J, Z)

Četrtek,

20. 6. 2019

Polbel kruh,

sirni namaz z zelišči, zelenjava, čaj

(G, M)

Lokalno prid.

BIO jagodexx.png

Slanik,

probiotični jogurt,

rdeča paprika

 (G, M)

Špageti po milansko,

 zeljna solata s fižolom in bučnim oljem,

sladoled v lončku (Frozen yoghurt)

 (G, M, J, Z)

Petek,

21. 6. 2019

 

Polbel kruh,

skuša z zelenjavo, čaj

(R, G, Go)

Mlečni rogljič,

domače vanilijevo mleko,

domače BIO jagode xx.png ,

(G, M)

Mineštra,

skutni štruklji, jabolčna čežana

(G, M, J, SO2, Z)

DOBER TEK!                                                                                                                         

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Pri pripravi obrokov zmanjšujemo količino sladkorja.
Dodatno je vsak dan po 12. uri v avli na voljo sadje in kruh.

Alergene snovi smo v naših jedilnikih označili z naslednjimi oznakami:

• žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste) - G

• jajca in proizvodi iz njih - J

• arašidi in proizvodi iz njih - A

• zrnje soje in proizvodi iz njih - S

• mleko, mlečni izdelki in proizvodi iz njih – M

• oreški (mandlji, lešniki, indijski oreški, ameriški orehi, brazilski oreški, pistacija, makadamija) in proizvodi iz njih – O

• ribe, raki in mehkužci ter proizvodi iz njih – R

• listna zelena - Z

• gorčično in sezamovo seme - Go

• volčji bob - VB

• žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mk/kg – SO2

* Dopuščamo možnost, da jedi vsebujejo tudi sledove posameznih alergenov, ki niso navedeni.