Aktualno

OBVESTILO - 4. december 2020

 • Objavljeno: 04 December 2020
 • Zadetkov: 28

Naša želja, da s vrnemo v ponedeljek v šolske prostore, vsaj učenci 1. triade, se žal ni uresničila. Ministrstvo nas je z okrožnico obvestilo, da je Vlada Republike Slovenije zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19, posledično ostaja v veljavi tudi sklep o izobraževanju na daljavo.

Dragi učenci, vem, da bi vam bilo mnogo lažje, da se učimo, delamo, ustvarjamo skupaj v šoli. Vesela sem vsakega vašega uspeha, zato želim, da se vsak po svojih močeh trudite še naprej.

Lep vikend vam želim. Užijte prvi sneg.

Danica Šalej, ravnateljica

covid 19 coronavirus logo

BRALNA ZNAČKA 6.–9. razred

 • Objavljeno: 04 December 2020
 • Zadetkov: 17

Pozdravljeni učenci,

obveščava vas, da lahko tudi bralno značko opravljate po e-pošti.

V trenutni situaciji želiva spodbuditi vašo ustvarjalnost, zato je izbira o načinu opravljanja bralne značke prepuščena vam.

Po e-pošti nama lahko pošljete:

 • ocene prebranih knjig,
 • vaša razmišljanja o prebranih zgodbah,
 • občutke ob (življenjskih) zapletih in reševanju le-teh,
 • lahko vam pošljeva vprašanja, na katere boste odgovorili,
 • če ste ustvarjalni, lahko narišete svoje najljubše knjižne prizore ali pa se lotite izdelovanja figur najljubših knjižnih junakov – izdelke poslikate in jih pošljete na e-naslove,
 • video o prebranih knjigah …

Možnosti je veliko, midve pa komaj čakava, da se nama oglasite. To lahko storite na naslednje e-naslove:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Se beremo zaslonsko.

Ostanite zdravi!

knjižničarki Dragica in Vesna

bbzz

Tradicionalni slovenski zajtrk, petek, 20.11.2020

 • Objavljeno: 18 November 2020
 • Zadetkov: 128

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.

Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane.

https://www.youtube.com/watch?v=D5M3jJKMWsY

zajtrk

 

Obvestilo

 • Objavljeno: 29 November 2020
 • Zadetkov: 80

Spoštovani starši, dragi učenci, učenke.

Z okrožnico ministrstva smo prejeli potrditev, da je Vlada Republike Slovenije za sedem dni podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. To pomeni, da od ponedeljka, 30. 11 2020, ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja v enakih določilih, kot do sedaj. Posledično ostaja v veljavi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo, torej bo pouk za vse učence tudi v naslednjem tednu potekal na daljavo.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je izdala tudi sklep o ukrepih za nemoteno opravljanje VI dela v osnovnih šolah v šolskem letu 2020/2021 v zvezi z izvedbo šolskega koledarja in ocenjevanjem znanja učenk in učencev. Vzgojno–izobraževalno delo se to leto po obveznem predmetniku izvaja v enem ocenjevalnem obdobju, ki traja od 1. septembra 2020 do 24. junija 2021, razen za učenke/učence 9. razredov, za katere traja do 15. junija 2021.

S sklepom je zmanjšano tudi potrebno minimalno število ocen, ki jih mora vsak učenec pridobiti v tem šolskem letu. V priporočilih Zavoda za šolstvo RS za izvajanje VI procesa v OŠ pa je zapisano, da se v času pouka na daljavo pozornost posveti preverjanju znanja in doseganju ciljev. Ocenjevanje, zlasti ustno in pisno, pa je možno izvajati tudi, ko se učenci vrnejo v šolo. Vsekakor bodo posamezni učitelji o načinih ocenjevanja na daljavo še obvestili učence.

Močno upamo, da se bomo res vsi potrudili in prispevali k izboljšanju epidemiološke situacije v Sloveniji, saj se bodo le tako lahko, čim prej vrnili v šolo vsaj učenke in učenci od 1. do 3. razreda.

V preteklem obdobju smo se  skupaj uspešno učili na način, ki je povsem drugačen in zahteva veliko več od vsakega izmed nas. Je pa kljub vsemu to edina možnost, da lahko s šolskim delom nadaljujemo in ostajamo povezani. Naša skupna naloga bo tudi v prihodnje  poiskati način, da bomo rasli v znanju in ob tem ustrezno poskrbeli za svoje zdravje. Prepričani smo, da zmoremo.

Želimo vam mirne, zdrave dni. Naredite si trenutke, ki bodo samo vaši.

Danica Šalej,

ravnateljica in sodelavci