Bilo mi je všeč, ker smo posvetili en dan človekovim pravicam in ljudem, ki se zanje borijo. Vesela sem, da obstajajo nesebični ljudje, ki posvetijo svoja življenja samo temu, čeprav so lahko njihova življenja v nevarnosti.

Laura Jamnikar, 7. a

Delavnice, kjer smo izdelovali majice, so mi bile zelo všeč. Prvi dve uri smo imeli predavanje o ljudeh, ki so različnih ras in ver. Ti ljudje so izboljšali življenja marsikaterih ljudi, zato mi je bil celotni Unesco dan všeč. Spoznala sem, da je pomembno pomagati sočloveku.

Kaja Jurkošek, 7. b

Meni je bil Unesco dan prav ustvarjalen. Odkrili smo, kako je na svetu z lakoto. Všeč mi je bilo slikanje na majice. Od učiteljic sem dobila pohvalo, da lepo rišem. Bilo je super!

Nika Paradis, 5. a

Ko smo imeli Unesco dan, mi je bilo najbolj všeč, ko smo risali in šivali na majice. Delavnice so bile zelo dobre in ta dan je bil najboljši Unesco dan.

Grega Štor, 5. a

Všeč mi je bilo, ker smo se pogovarjali o človekovih pravicah in sedaj vem, če te kdo tepe, moraš takoj povedati bližnjemu starejšemu. Delavnice so mi bile zelo všeč, ker smo se zabavali.

Matjaž Mavrič, 4. b

Všeč nam je bila Unesco himna. Unesco nam je všeč, ker se zavzema za Zemljo in vse to, kar dela. Veliko smo izvedeli o lačnih in ubogih otrocih, žalostno jih je bilo videti, kako trpijo na svetu. Zanimivo je bilo, kako umirjeno čakajo na skodelico riža. Všeč nam je bilo, ker smo delali stripe in ker smo bili skupaj z 2. b. Izvedeli smo, kaj sploh pomeni Unesco. Ta dan nam je bil zelo všeč.

Učenci 2. a

Zapomnili smo si filmčke o otrocih, ki morajo delati v rudnikih. Pravljica Rešilni čoln je govorila o tem, da ne smemo uničevati narave. Všeč nam je bilo slikanje na stare majice, ker smo si polepšali stare.