Dragi učenci, spoštovani starši.

V tem času je gotovo naša skupna in prva skrb, da ostanemo zdravi, da z upoštevanjem vseh navodil, priporočil skrbimo zase in za vse okoli nas, še posebej za tiste, ki so najbolj ranljivi.

S skupnimi močmi vseh učiteljev in drugih strokovnih delavcev smo uspeli vzpostaviti IZOBRAŽEVANJE NA DALAVO. Trudimo se, da bi ostali povezani tako učenci, učitelji kot starši in seveda šola kot celota. Meni manjka dnevni živ – žav v šoli, a me navdaja zavedanje, da je v tem trenutku tako prav in da bomo le na ta način uspešno zmogli.

Dragi učenci, veliko vas je takšnih, ki delo redno opravljate in zastavljate učiteljem vprašanja, povezana s posameznimi nalogami, prosite za dodatna pojasnila in navodila ali pa preprosto sporočite svoje občutke, mnenje. Z veseljem sem si ogledala tudi vaše izdelke, zapise v zvezkih. V teh časih se lahko še posebej izkažete, pa ne le z odgovornostjo in vztrajnostjo do šolskega dela, temveč tudi tako, da se ne družite in igrate v skupini, da pomagate staršem, poskrbite za sproščanje in gibanje na svežem zraku, za zdravo prehrano, spodbudite še vaše sošolce k odgovornemu ravnanju … Pravilna raba digitalnih medijev nam je sedaj v veliko pomoč.

Spoštovani starši, vem, da imate polno drugih skrbi in obveznosti, saj smo se znašli v razmerah, ki jih verjetno ni doživel še nihče. Vsi se po svojih močeh trudimo, da bi čim bolj ublažili negativne vplive epidemije in posledice. V teh časih je še kako pomembno, da stopimo skupaj. Mi se bomo še naprej trudili, da otrokom posredujemo gradiva, smo z njimi v stiku in jim pomagamo pri ohranjanju izobraževalne kondicije in tako prispevamo k zaposlitvi otrok in jih tudi na ta način obdržimo doma. Prosimo vas, da spodbujate otroke, da kar se da samostojno opravljajo naloge, ki jih zmorejo, jim po potrebi priskočite na pomoč, predvsem pa je pomembno, da se z njimi pogovarjate o nastali situaciji in ukrepih.

Ob tej priliki bi vam rada sporočila še naslednje:

  • Če se vam pojavijo vprašanja, velike socialne in druge stiske ali potrebujete našo pomoč, nam to sporočite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pa na e- naslov razrednika vašega otroka. Poskušali vam bomo pomagati.
  • Vem, da se vsi skupaj zavedamo, da je v tem trenutku najpomembneje, da vsi, tudi otroci, ostajajo doma in tako pomagajo pri preprečitvi širjenja okužbe. Sporočam vam, da je med ukrepi MO Celje tudi zaprtje vseh igrišč v naši občini; zaprto je tako tudi naše šolsko igrišče.
  • MO Celje v prizadevanjih, da pomaga občanom v dani situaciji in v skrbi za zdravje vseh nas, sprejema pomembne ukrepe. Objavljeni so na spletni strani Mestne občine Celje in tudi v medijih. Priporočam, da spremljate informacije in jih upoštevate.
  • Kot ste že obveščeni na naši spletni strani, se bodo vse aktivnosti v zvezi z VPISOM V SREDNJE ŠOLE izvedle po izteku ukrepa začasnega prenehanja vzgojno-izobraževalne dejavnosti (preskusi nadarjenosti, razgovori kandidatov za vpis v športne oddelke, vpisi v srednje šole in dijaške domove).

 

O nadaljnjih pomembnih informacijah vas bomo sproti obveščali.

Skupaj zmoremo in znamo. Ostanite zdravi.

Danica Šalej, ravnateljica