Učenci novinarske delavnice smo hodili od razreda do razreda, fotografirali učence pri delu in njihove izdelke ter nazadnje zapisali poročilo.

V likovni delavnici so izdelovali napis za stojnico, na kateri se bomo maja predstavili v mestu. Slikali so tudi različne slike in pripravili izdelek presenečenja.

V tehniški delavnici so izdelovali Prater.

Tudi hrane ni manjkalo, saj smo imeli kuharsko delavnico, kjer so preučevali tipično avstrijsko hrano. Seveda so jo tudi pripravili in poizkusili. Pripravili so pečen krompir in dunajski zrezek, carski praženec in Mozartove kroglice.

Nekateri so pridno načrtovali dvodnevne počitnice v Avstriji in tako izdelali vodnik.

Avstrija je zelo poznana tudi po vrhunskih športnikih, zato so izdelali plakat, na koncu pa se še sprostili v telovadnici.

Mladi geografi in matematiki so izdelovali grafe in zemljevide s pomočjo stiropora in temper, biologi in kemiki pa so spoznavali rastline in živali Avstrije, na koncu pa pripravili še solne epruvete z zelišči in to vse v barvah Avstrije.

V šiviljski delavnici so izdelovali hlače, ki jih je nosil Mozart, 9. maja pa jih bodo oblekli tudi nastopajoči, ki bodo našo šolo predstavili v mestu.

5.a in 5.b so delali drevesa življenja in magnetke iz gline.

Učenci 4.b so ob poslušanju glasbe izdelali mape in jih obarvali v avstrijske barve. 4.a pa je izdelal koledarje ob spoznavanju Dunaja.

Tretješolci so izdelovali spominke in magnete iz dasmase, rožice, zastavo, plakate o Avstriji in slastno Sacher torto. Žal le iz kartona.

Mojstrski Mozartovi portreti so nastajali pri učencih drugih razredov.

Učenci 1.a so ustvarjali hiše z zlato streho iz Innsbrucka. 1.b pa je ustvaril rože in užival ob poslušanju Mozartove glasbe.

Zapisale:

Patricija Božiček, 7.a

Hana Samec, 7.a

Špela Malgaj, 6.a